Başlangıç > Hobiler > BİRAZDA NOSTALJİ

BİRAZDA NOSTALJİ

Çok değil biraz eskiye gittiğimiz zaman kış aylarında kullandıgımız odun ve kömür sobalarımızı, doğal gazdan sonra unuttuk gitti, Ben o günleri şimdiden özledim. Bu sıcak günlerde soba sohbeti çekilmez diyorsunuz dimi.? Ama ben yaz aylarında da istersem soba keyfini yaşıyorum. Nasılmı diye sordugunuzu duyar gibi oluyorum. Çünkü küzine soba bahçede kurulu…Ve nasıl oldugunu şimdi anlatmıyacagım..Biraz merak edin bakalım… bu güzel eskiyi yaşama duygusunu ilerki postlarımda anlatıp, sizlerle paylaşacagım….Şimdilik kalın sağlıcakla..
Kategoriler:Hobiler
  1. Seher
    04 Temmuz 2009, 15:14

    Ben bu kuzine sobayı çok iyi bilirim. Balıkesir’de yaşarken yıllarca kullandık. Hem evimiz ısındı, hem üzerinde yemeğimiz pişti hem de fırınında böreklerimiz keklerimiz. Hem de borunun etrafındaki çubukların üzerinde ufak tefek çamaşırlarımız bile kurudu. Bu kadar çok amaçlı bir ısıtıcı aslında bugün hayata geçmeli ama evet kömür odun gibi şeylerle artık kimse uğraşmak istemiyor. Bahçedeki kullanımı düşünüyorum da… Neyse gelecek postlarda anlarız bakalım. İyi hafta sonları. :=)Not; Şimdiye kadar rastladığım bloglar içinde sizinki tam blog gibi blog. Kutlarım.

  2. iipek
    04 Temmuz 2009, 16:36

    sevgili alp bahçede soba olayı ilgimi çekti mangal falanmı yapıyosunuz soba üstünde?? eğer öyle ise gerçekten enteresan bir fkir bu arada valla bu sıcaklar canımıza yertti kış aylarını özeldim dicem ama nankörlük ten başka bişe olmuycak :=) sağlıcakla kal:=)

  3. ayça
    04 Temmuz 2009, 18:32

    Offff ya meraktan çatlamasam iyi çabuk açıkla…bekliyoruz…

  4. metin
    06 Temmuz 2009, 08:17

    ALP ABİ İNAN BU KÜZİNE SOBALARININ TADINI BENDE İYİ BİLİRİM BİZ ÇOCUKKEN BİZİM EVİNDEDE VARDI BİR TARAFTA YEMEK PİŞERDİ BİR TARAFTAN İÇİNDE EKMEK ISITIRDIK TEPSİ EKMEK YAPILIRDI ÜZERİNDEN SU KALAYLI SU KUYÜMÜ OLURDU ŞİMDİKİ NESİL PEK BİLMEZ BUNU ESKİLERİ YAD ETTİN TŞK EDERİM

  5. alp
    06 Temmuz 2009, 08:50

    Arkadaşlar bloguma yazdıgınız güzel yorumlar için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. ve hiç ayırım yapmadan hepinizi seviyorum…:))

  1. No trackbacks yet.

Yorum bırakın