Anasayfa > Özel Günler > RAMAZAN AYI, ORUC AÇMA ANI

RAMAZAN AYI, ORUC AÇMA ANI

 
Ramazan ayının hayatımızda özel bir yeri var, biz müslümanlar bu ayın getirdiği güzelliklerden fazlasıyla yararlanmaya çalışıyoruz. Bu ayda tutulan oruçlarımızın sağlımıza ruhumuza etkileri de bilimsel olarak kanıtlanmış vaziyette. Yüce yaratıcım tuttugumuz oruçları ve dualarımızı kabul etsin. Amin.. Oruçta en çok hoşuma giden an, hani soframız hazırlanmıştır ve bizler yerimizi almış,top atılmasını ve ezan sesini beklemekteyiz ya işte o anlar ve sonrasında ezan okunup top patladıktan sonra dualarımızı yapıp ilk lokmamızı alana kadar geçen zaman. Benim o kadar hoşuma gider ki anlatamam, o anlarda tamamen ruhani ve rahmani duygular içinde kalırım. Hatta ben biraz da yavaştan alırım bir dakika kadar daha uzatırım oruç açmayı, bu güzel duyguyu biraz daha yaşayabilmek için.
 
Tabi Ramazan ayı ile birlikte özdeşleşmiş olan hurma ve pideyide unutmayalım. Sımsıcak mis kokulu bir pide ve harika tadı ile hurma her zaman soframızda yerini alıyor. Orucumu açarken yarım bardak su ve hurmayla başlarım her zaman. Arkasından başlangıc yemegi hafif bir çorba ve gene hafif bir ana yemekle devam ederim.
 
Ve arada sırada pide yerine yufka ekmek gelir soframıza, komşularımız sağolsun hem kendilerine yaparlar hemde bize ikram ederler. Yufka ekmegin de tadı başka oluyor yani. Bizim köyde yufka ekmegi kışlık olarak hazırlarlar hatta kiler odalarında tavana kadar dizerler ve bir kış yerler. Hafifce ıslatıp temiz bir örtüyle üstünü kapattınızmı biraz sonra yumuşacık olur. Tabi benim en çok hoşuma giden şekli dürümdür, illaki dürüm yapacam. Bizim adetlerimizi hepside bir birinden güzel bence…
Bundan sonraki postumda gene yufka ekmekten basit bir kahvaltılık börek tarifi verecem, hem pratik hemde lezzetli..
Hepinize hayırlı günler dilerim. Şimdilik kalın sağlıcakla…
 
Fotolor : Tabiki alp foto..:)
Kategoriler:Özel Günler
  1. iipek
    27 Ağustos 2009, 10:20

    sevgili alp bütün oruç tutanların en sevdiği hatta hiç bozulmasını istemediğimiz bir tablodur iftar açma anı o bizim gözümüzde bir kuş sütü eksik olan soframızın o tablo gibi rengaren ve öncelikle göze hitap eden hali hiç bozulmasın isteriz..Ama ezan okunup oruç açılınca,Bİr güzel de yenilince yemekler,koca bir ağırlık çöker bedene ve işte esas iş o zaman başlıyo biz bayanlar sofrayı kurduğumuz gibi birde kaldırıp üstüne bulaşık yıkarız,birdeçay içme hazırlığı yaparız..Sizin gibi beylere de böyle güzel zahmetsiz postlar yazmak düşer değilmi??:))

  2. hale
    27 Ağustos 2009, 19:02

    komşularınızın eline sağlık el yapımı şeyler ne kadar lezetlidir anlatamam iftar açmayı ne kadar güzel bir dille ifade etmişsiniz herkeze afiyet olsun iyi iftarlar

  1. No trackbacks yet.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: